Katsu är en utsökt japansk maträtt som består av pankopanerat fläsk eller kyckling som serveras med en currysås. Har du inte testat denna klassiker tidigare är det här din chans! Vi gör den på kycklingfilé som vi bankar tunt innan den omsluts av den fantastiska paneringen och steks gyllene och krispig. Förutom katsusåsen serverar vi kycklingen med ingefärsris och en både syrlig och krämig kålsallad med morot, lime och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Curry-On
300 g
Kycklingbröstfilé
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 tsk
Ingefära
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Smör till sås
1.5 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Mjöl till sås
Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda kyckling med en nypa salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 3) Använd en till stekpanna eller stek kyckling i omgångar för 4P.
Medan kyckling steks, riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime i klyftor.
Blanda spetskål, morot, en skvätt limesaft, majonnäs, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp smör i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Fräs Curry-on och mjöl i 1 min.
Rör ner sojasås, sweet chilisås och vatten och sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.
Skär skyckling i tunna skivor.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp kyckling och kålsallad.
Toppa kyckling med katsusås.