Prosciuttolindad kycklingburgare & pestosås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttolindad kycklingburgare & pestosås

Prosciuttolindad kycklingburgare & pestosås

med hasselbackspotatis och gräddfil

Förgyll middagsstunden med vår utsökta prosciuttolindade kycklingburgare! Burgarna får sällskap av krämig pestosås och färsk tomat i varma briochebröd och serveras med osttoppad hasselbackspotatis, sallad och gräddfilsdipp.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Prosciutto

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

30 g

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 st

Morot, Julienne

½ st

Tomat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4337 kJ
Energi (kcal)1036 kcal
Fett49.7 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater83.9 g
varav socker15.4 g
Protein59.2 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Rosta hasselbackspotatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt och toppa med riven ost.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered kyckling
2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda med Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.

Linda prosciutto runt kyckling i ett tunt och jämnt lager.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sås
4

Blanda pesto och aioli i en liten skål.

Skär tomat i tunna skivor.

Blanda sallad
5

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, blanda rucola, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Bre pestosås på brödhalvor och fyll med kyckling och tomat.

Lägg upp potatis i skålar och servera med gräddfil och sallad vid sidan av.