Förgyll middagsstunden med vår utsökta prosciuttolindade kycklingburgare! Burgarna får sällskap av krämig pestosås och färsk tomat i varma briochebröd och serveras med osttoppad hasselbackspotatis, sallad och gräddfilsdipp.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Prosciutto
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
30 g
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
1 st
Morot, Julienne
½ st
Tomat
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt och toppa med riven ost.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda med Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.
Linda prosciutto runt kyckling i ett tunt och jämnt lager.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda pesto och aioli i en liten skål.
Skär tomat i tunna skivor.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Under tiden, blanda rucola, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Bre pestosås på brödhalvor och fyll med kyckling och tomat.
Lägg upp potatis i skålar och servera med gräddfil och sallad vid sidan av.