
Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chiliflakes och limesaft. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamat
1 g
Chiliflakes
75 g
Förskuren spetskål
4 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Morot
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)

Om du inte har mikrovågsugn, värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka rödlök och tomat.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka koriander.
Riv (oskalad) morot grovt.

Blanda tomat, limesaft [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chiliflakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, morot, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limesaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Lägg upp vegofärs på tortillas.
Toppa med spetskål och pico de gallo, och ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P].
Vik ihop tortillas till täta burritos.