
Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chiliflakes och limesaft. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
1 st
Lime
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamat
1 g
Chiliflakes
75 g
Förskuren spetskål
4 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Morot
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).
Finhacka rödlök och tomat.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka koriander.

Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

Blanda kål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Lägg upp vegofärs på tortillas. Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över yoghurt.
Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burriton.
Servera med tortillachips och resterande fyllning och yoghurt.