Skip to main content
Burrito på vegofärs

Burrito på vegofärs

med pico de gallo och yoghurt

4.1
(217)

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chiliflakes och limesaft. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Koriander

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chiliflakes

75 g

Förskuren spetskål

4 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Morot

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3099 kJ
Energi (kcal)741 kcal
Fett29 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker15.1 g
Kostfiber13.7 g
Protein28.9 g
Salt4.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror 
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Finhacka rödlök och tomat.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

 

Förbered kål
4

Blanda kål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

 

Servera
6

Lägg upp vegofärstortillas. Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över yoghurt.

Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burriton. 

Servera med tortillachips och resterande fyllning och yoghurt.