topBanner
Burrito

Burrito

med kotlettstrimlor, zucchini & persilja

Barnvänlig

Med endast 10 ingredienser komponerar du ihop en kulinarisk måltid hela familjen med glädje kommer att sluka. Låt var och en bygga sin egen burrito av varma tortillas och krämig fyllning gjord på vitlöksstekta grönsaker och kotlettstrimlor. Förförande gott, enkelt och snabbt!

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 burk

Majs

1 paket

Fläskkotlett hel

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

1 påse

Bladpersilja

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3680 kJ
Energi (kcal)880 kcal
Fett32 g
varav mättat13 g
Kolhydrater95 g
varav socker17 g
Protein46 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär zucchini i halvmånar.

Dela rödlök i klyftor.

Pressa vitlök.

Skölj majsen i en sil under kallt vatten.

Riv morot.

Finhacka persilja.

2

Skär fläskkotlett i tunna strimlor på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, vitlök, morot, zucchini och majs i 3-4 min.

4

Tillsätt köttet i stekpannan och stek i ytterligare 1-2 min.

Tillsätt hälften av crème fraichen, köttbuljong och hälften av persiljan, rör om och låt sjuda 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm tortillas i 1-2 min i ugnen - håll koll så de inte blir torra och hårda.

6

Bre tortillas med crème fraiche och toppa med kotlettstrimlor, grönsaker och persilja.

Vik in botten, och rulla ihop sidorna till en tight burrito och hugg in.