Brasiliansk räk- och kokosgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasiliansk räk- och kokosgryta

Brasiliansk räk- och kokosgryta

med brynt majs- och jordnötssalsa

Upptäck det brasilianska köket med vår smakrika räkgryta. I denna spännande rätt kombinerar vi stekta räkor med en krämig kokossås, fluffigt ris och majssalsa med salta jordnötter för att skapa en härlig matupplevelse som får smaklökarna att dansa samba.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Jordnötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 portionspåse

Koriander

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

150 g

Basmatiris

½ st

Rödlök

1 burk

Majs

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

4 g

Panamat

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

½ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till räkor

½ msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3088 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett34 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater90.6 g
varav socker14.7 g
Protein23.4 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Finhacka koriander och rödlök.

Grovhacka jordnötter.

Häll av majs.

Stek majs
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Blanda majs, rödlök, jordnötter, koriander, en skvätt limesaft och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Tillsätt Panamat och chiliflakes när smöret har smält. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och salt. Sjud i 3–4 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och sås i djupa tallrikar.

Toppa med räkor och majs- och jordnötssalsa.