Är ni hungriga, men trötta efter en lång dag? Så är det rätt dag att göra biffstrimlor med grönsaker och nudlar. Denna rätt går nämligen väldigt fort att göra, och det är praktiskt att allt blandas och serveras i en stekpanna. Att det går fort betyder dock absolut inte att det är tråkigt! Vi blandar ner både pak choi och paprika, och rätten får massor av smak av woksås och sojasås. Skulle det bli rester, smakar det även väldigt gott kallt dagen efter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Jordnötter
1
Röd paprika
1
Rödlök
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200
Strimlat nötkött
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
200
Pak choi
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
Koka upp en stor kastrull med vatten*. Kärna ur paprika och skär den i 1 cm strimlor. Skiva rödlök i tunna skivor. Grovhacka pak choi. Grovhacka jordnötter.
Tillsätt nudlar och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlar i kallt vatten*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och rödlök i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek i ytterligare 1 min, och för över grönsaker till en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek biffstrimlor i 2-3 min, eller tills just genomstekta. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Lägg tillbaka grönsakerna i stekpannan och ta den av värmen. Tillsätt woksås, sojasås, nudlar och en skvätt vatten*. Rör om tills uppvärmt. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Servera biffnudlar i skålar och garnera med jordnötter.