topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biffstrimlor

Biffstrimlor

med wokade grönsaker och jordnötter

Är ni hungriga, men trötta efter en lång dag? Så är det rätt dag att göra biffstrimlor med grönsaker och nudlar. Denna rätt går nämligen väldigt fort att göra, och det är praktiskt att allt blandas och serveras i en stekpanna. Att det går fort betyder dock absolut inte att det är tråkigt! Vi blandar ner både pak choi och paprika, och rätten får massor av smak av woksås och sojasås. Skulle det bli rester, smakar det även väldigt gott kallt dagen efter.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Jordnötter

1

Röd paprika

1

Rödlök

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Strimlat nötkött

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

200

Pak choi

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)324 kcal
Energi (kJ)1354 kJ
Fett0.91 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater10.9 g
varav socker10.9 g
Protein10.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Kärna ur paprika och skär den i 1 cm strimlor. Skiva rödlök i tunna skivor. Grovhacka pak choi. Grovhacka jordnötter.

Koka nudlar
2

Tillsätt nudlar och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlar i kallt vatten*.

Woka grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och rödlök i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek i ytterligare 1 min, och för över grönsaker till en skål.

Stek biffstrimlor
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek biffstrimlor i 2-3 min, eller tills just genomstekta. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

Blanda biffnudlar
5

Lägg tillbaka grönsakerna i stekpannan och ta den av värmen. Tillsätt woksås, sojasås, nudlar och en skvätt vatten*. Rör om tills uppvärmt. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Servera
6

Servera biffnudlar i skålar och garnera med jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image