BBQ 'Pulled Chicken'-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ 'Pulled Chicken'-burgare

BBQ 'Pulled Chicken'-burgare

med krämig coleslaw och cajunkryddad potatis

Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det ofta så kanske det är på tiden att prova något nytt. Vad sägs om burgare med pulled chicken? Alltså kyckling som först grillas och sen strimlas. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med cajunkryddad potatis.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3447 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett32.4 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker24.6 g
Protein43.7 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Tillaga kyckling i ugnen
2

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda med en nypa salt och ringla över olivolja. 

Rosta i ugnen i 17-19 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered coleslaw
3

Under tiden, riv oskalad morot grovt.

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Värm bröd
4

Ta ut färdiglagad kyckling från  ugnen och lägg över den i en medelstor skål. 

Dela briochebröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3-4 min.

Dela briochebröd på mitten, placera dem på plåten med potatis och värm dem i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.

Riv kyckling
5

Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen. Rör i BBQ-sås.

Servera
6

Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.

Servera med cajunkryddad potatis och resterande coleslaw.