
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 ml
Kokosmjölk
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
1 st
Morot
½ st
Zucchini
1 st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
½ portionspåse
Koriander
½ st
Röd chili
20 g
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och morot i 6-7 min, tills mjuka, och lägg över på en tallrik.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ingefära [2 tsk | 4 tsk], vitlök, chili och currypasta i 1-2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, en skvätt limejuice och salt [1/2 tsk I 1 tsk].
Sjud i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Under tiden, ta bort skinnet från lax och skär köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Lägg i laxbitarna i stekpannan och sjud i 5 min, eller tills genomkokt.
Tillsätt zucchini och morot precis innan servering.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, tillsätt nudlar till kastrullen med det kokande vattnet.
Koka i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.

Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med laxgryta och koriander.
Servera med limeklyftor.