HelloFresh
topBanner
Asiatisk kokosgryta

Asiatisk kokosgryta

med lax, nudlar och koriander

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker. Sleva kokosgrytan över nudlar och toppa med koriander. Och du, grytan är inte bara fullpackad med goda smaker, den sprider väldoft i hela köket som kickstartar hungern. Tack och lov har du maten klar på under halvtimmen!

Allergener:senapglutenFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

½ st

Zucchini

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

½ påse

Koriander

½ st

Chili

20 g

Currypasta

(Innehållersenap)

250 ml

Kokosmjölk

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

2 st

Laxfilé

(InnehållerFisk)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3669 kJ
Energi (kcal)877 kcal
Fett42 g
varav mättat25 g
Kolhydrater86 g
varav socker10 g
Kostfiber4 g
Protein37 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.Skär oskalad morot i halvmånar. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 3 cm stora bitar.Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull på hög värme. Fräs zucchini och morotsbitar i 6-7 min.

2

Medan grönsakerna steks, riv ingefära och vitlök. Dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Grovhacka chili [1/2 st, 2 pers] - behåll kärnorna!För över zucchini och morotsbitar på en tallrik när de är färdigstekta och ställ åt sidan.Fräs sedan ingefära, vitlök och hälften av chilin i samma kastrull i 3-4 min. Tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 1-2 min.

3

Tillsätt kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en skvätt limejuice till kastrullen.Krydda med en generös nypa salt* och peppar*, rör om och smaka av. Låt kokosgrytan sjuda i 2-3 min.

4

Medan grytan sjuder, tillsätt nudlar [1/2 paket, 2 pers] till det kokande vattnet och låt koka i 7-8 min tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna sedan under kallt vatten.

5

Ta bort skinnet från laxen och skär den i 3 cm stor bitar. Lägg i laxbitarna i kokosgrytan och låt sjuda i 5 min. Se till att laxen är täckt av sås så den blir tillagad rakt igenom.Häll i zucchini och morotsbitar precis innan servering.VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

6

Lägg nudlarna i djupa tallrikar eller skålar och sleva över kokosgrytan. Toppa med koriander, lite chili och servera med limeklyftor vid sidan av.