HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Fläskwok
topBanner
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med fluffigt grönsaksris och jordnötter

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och limeklyftor.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensesamsojasulfiterjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

300 g

Fläskkotlett hel

200 g

Pak choi

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2666.0654 kJ
Energi (kcal)637.205 kcal
Fett15.874 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater81.7301 g
varav socker17.6 g
Protein41.7245 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och lägg över i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Tillsätt fläskkött i stekpannan och stek i 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt limejuice och en skvätt vatten* när köttet är färdigstekt och låt såsen värmas upp.

5

Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda pak choi och morot med det färdiglagade riset.

6

Servera ris och fläskkött på tallrikar. Toppa med sås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor.