
Ikväll blandar vi våra fullkornsnudlar i en ljuvlig sås med ingefärskryddad blandfärs, paprika, rödlök och sataysås. Vi toppar med rostad lök, koriander och chili, och så är maten färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Blandfärs
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Koriander
1
Chiliflakes
100
Sataysås
(Innehåller: Vete, Gluten, Jordnötter, Soja)
1
Vitlöksklyfta
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
½
Rostad lök
(Innehåller: Gluten)
1
Paprika
1
Salladslök
1
Lök
½
Olivolja (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan i en skål.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Skär rödlök och salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och paprika i 3-4 min, tills lätt mjuka.
Tillsätt salladslök, vitlök och hälften av chili flakes. Stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sänk till medelvärme och rör i sataysås, blandfärs, salt [1/2 tsk I 1 tsk], nudlar och sparat nudelvatten i stekpannan.
Grovhacka koriander.

Lägg upp köttfärs och nudlar i skålar.
Toppa med rostad lök [1/2 paket, 2P], koriander och resterande chili flakes.