Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker, och här får den ett extra lyft genom att toppas med krispigt stekta pulled beans och serveras med nygräddad rosmarinsfocaccia.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Rosmarin
250 g
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Purjolök
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Bladpersilja
1 st
Palsternacka
2 msk
Olja till focaccia
¼ tsk
Salt till focaccia
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 dl
Vatten till gryta
¼ tsk
Salt till gryta
¼ tsk
Salt till vegoprotein
Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Pensla en ugnsform med olivolja.
Lägg över pizzadeg i ugnsformen, tryck ut den i kanterna och låt vila i 1 min.
Plocka och grovhacka rosmarinsblad.
TIPS: 1) Rumstempererad deg är lättare att kavla ut. 2) Ringla lite olivolja på händerna, så blir det lättare att jobba med pizzadegen.
Efter i 1 min, vänd degen och tryck ut den ytterligare i alla hörn. Använd mer olivolja om degen är kladdig.
Gör små fördjupningar i degen med fingrarna.
Krydda med salt (använd havssalt om du har) och strö över rosmarin.
Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Under tiden, skala och tärna potatis och morot i 1 cm stora bitar.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek purjolök, morot och potatis med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, senap, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta. Lägg över på en tallrik.
Finhacka persilja.
Häll upp soppa i skålar och toppa med pulled beans och persilja.
Servera med focaccia.