Har du ont om tid men är sugen på en smarrig middag? Vår enkla citronpepparkyckling med kokt potatis, sallad och senapssås är färdig på ett kick. Ta en paus från vardagsstressen och njut av färska ingredienser och välbalanserade smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Småpotatis, förkokt
1 portionspåse
Dragon
40 g
Rucola
1 st
Päron
2 g
Citronpeppar
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Finhacka dragon.
Blanda gräddfil, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och citronpeppar.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda rucola, päron, olivolja och salt i en stor skål precis innan servering.
Vänd potatis med dragon, smör och salt.
Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.
Servera med en klick senapssås.