
I kväll frestar vi med en matig sandwich med stekta vegobitar som får underbar smak av BBQ-sås och vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi serverar våra sandwich med rostad potatis, och krispig coleslaw med aioli, kål och äpple.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
300 g
Potatis
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Morot
1 st
Paprika
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Gluten, Vete, Senap, Soja, Havre)
¼ tsk
Salt till potatis
1 msk
Vatten till slaw
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, riv morot (oskalad).
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda aioli, vatten och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör ner spetskål och morot och ställ åt sidan till servering.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Tillsätt paprika, pulled beans, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar till pannan. Stek tills brynt, 3–4 min.
Rör i smör och ta av stekpannan från värmen.
Tillsätt BBQ-sås och rör om.

Under tiden, dela briochebröd på mitten och placera direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Lägg upp potatis på tallrikar.
Fyll bröd med pulled beans och en sked coleslaw.
Servera resterande coleslaw till.