Skip to main content
Curryglaserade panerade räkor i bao-bröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curryglaserade panerade räkor i bao-bröd

Curryglaserade panerade räkor i bao-bröd

med limedoftande kålsallad och majonnäs

Bao-bröd är perfekta när du börjat tröttna på tacos, men älskar konceptet mat i bröd! Här serverar vi dem fyllda med pankopanerade räkor i en röd curry-glaze och en krispig kålsallad som toppas med jordnötter.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Soja
Vete
Senap
Ägg
Kräftdjur
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

6 st

Bao-bröd

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Koriander

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

30 g

Röd currypasta

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

75 g

Rödkål, förskuren

2 st

Morot

1 st

Tomat

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 dl

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Vatten till glaze

1 msk

Ketchup till glaze

1 tsk

Socker till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3085 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett32.8 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker25.5 g
Protein26.4 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Blanda sallad
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Grovhacka tomat.

Halvera lime.

Riv morot grovt.

Blanda rödkål, tomat, morot, olivolja, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Panera räkor
2

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Blanda med mjöl, salt och en nypa peppar.

Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.

Blanda glaze
3

Blanda röd currypasta, ketchup, socker och vatten i en stor skål.

Plocka korianderblad.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

Tillsätt glaze och vänd runt precis innan servering.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm bröd
5

Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll bao-bröd med räkor, koriander och en klick majonnäs.

Servera med kålsallad toppad med jordnötter.