Skip to main content
Potatis- och purjosoppa och vegobitar
Potatis- och purjosoppa och vegobitar

Potatis- och purjosoppa och vegobitar

med nygräddad rosmarinsfocaccia

Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker! Vi lagar en extra matig version med palsternacka och morot och soppan får dessutom ett extra lyft genom att toppas med krispigt stekta pulled beans och serveras med nygräddad rosmarinsfocaccia.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Mjölk
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 st

Rosmarin

300 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Purjolök

240 g

Pulled beans

(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Bladpersilja

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till focaccia

¼ tsk

Salt till focaccia

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

¼ tsk

Salt till vegoprotein

Näringsvärden

Energi (kJ)5555 kJ
Energi (kcal)1328 kcal
Fett58.9 g
varav mättat21 g
Kolhydrater148.8 g
varav socker20 g
Kostfiber9.9 g
Protein55.3 g
Salt7.9 g
Potassium690 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered focaccia
1

Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).

Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.

Pensla en ugnsform med olivolja.

Lägg över pizzadeg i ugnsformen, tryck ut den i kanterna och låt vila i 1 min.

Plocka och grovhacka rosmarinsblad.

TIPS: 1) Rumstempererad deg är lättare att kavla ut. 2) Ringla lite olivolja på händerna, så blir det lättare att jobba med pizzadegen.

Grädda focaccia
2

Efter i 1 min, vänd degen och tryck ut den ytterligare i alla hörn. Använd mer olivolja om degen är kladdig.

Gör små fördjupningar i degen med fingrarna.

Krydda med salt (använd havssalt om du har) och strö över rosmarin.

Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skala och tärna potatis, palsternacka och morot i
1 cm stora bitar.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Laga soppa
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök och rotfrukter med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, senap, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Stek pulled beans
5

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta. Lägg över på en tallrik.

Finhacka persilja.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar och toppa med pulled beans och persilja.

Servera med focaccia.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image