Panerad kyckling-sandwich och ranchsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad kyckling-sandwich och ranchsås

Panerad kyckling-sandwich och ranchsås

med pommes och äppel- och spenatsallad

Panerad kyckling och pommes – kan det bli annat än en riktig pangmiddag? Inte när vi steker kycklingen gyllene och spröd och serverar den i varma korvbröd med hemmagjord, krämig ranchsås med en hint av vitlök och rostar våra pommes till knaprig perfektion. Dessutom svänger vi ihop en härlig sallad med spenat och äpple. Middagen är serverad!

Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

½ g

Chiliflakes

60 g

Spenat

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till bröd

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3827 kJ
Energi (kcal)915 kcal
Fett36.8 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater97.5 g
varav socker13.5 g
Protein50.2 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda ranchsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda äpple och spenat i en stor skål. Rör ner olivolja och salt precis innan servering.

Skär en öppning i korvbröd och bre insidan med smör.

Panera kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda Hello Sunrise, chiliflakes och panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: 1) Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 2)Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Under tiden, placera korvbröd direkt på ugnsgallret och värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2)Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.

Bre ranchsås på korvbröd och fyll med kyckling.

Servera med resterande ranchsås som dipp.