Panerad kyckling och pommes – kan det bli annat än en riktig pangmiddag? Inte när vi steker kycklingen gyllene och spröd och serverar den i varma korvbröd med hemmagjord, krämig ranchsås med en hint av vitlök och rostar våra pommes till knaprig perfektion. Dessutom svänger vi ihop en härlig sallad med spenat och äpple. Middagen är serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
300 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
½ st
Vitlöksklyfta
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
½ g
Chiliflakes
60 g
Spenat
1 st
Äpple
¼ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till bröd
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Blanda äpple och spenat i en stor skål. Rör ner olivolja och salt precis innan servering.
Skär en öppning i korvbröd och bre insidan med smör.
Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda Hello Sunrise, chiliflakes och panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: 1) Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 2)Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Under tiden, placera korvbröd direkt på ugnsgallret och värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2)Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.
Bre ranchsås på korvbröd och fyll med kyckling.
Servera med resterande ranchsås som dipp.