
Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Upplev det färgstarka mexikanska köket med våra texmexkryddade köttbullar som vi serverar med ris och en smakrik salsa med tomat, avokado och brynt majs. Till vuxna och modiga barn smaksätter vi riset med jordnötter, chiliflakes och koriander och både stora och små kan njuta av citrusdoftande gräddfil som tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskfärs
5 g
Tex-Mex
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Majs
1 st
Avokado
1 st
Citrusfrukt
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 g
Chiliflakes
250 g
Körsbärstomater
½ tsk
Salt till ris
3 dl
Vatten till ris
1 st
Ägg till köttbullar
¼ tsk
Salt till köttbullar
¼ tsk
Salt till salsa
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Ställ åt sidan i en stor skål.

Blanda färs, ägg, ströbröd, Tex-Mex och salt i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, halvera körsbärstomater.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Vänd ner avokado, tomat, salt, olivolja och en nypa peppar i skålen med majs.
Halvera citrusfrukt.
Blanda gräddfil, salt och en skvätt citrussaft i en liten skål.

Finhacka koriander.
Grovhacka jordnötter.
Vänd ner chiliflakes, koriander och jordnötter i riset till vuxenportionerna precis innan servering.
Servera riset till barnportionerna som det är.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris, köttbullar och salsa i djupa tallrikar.
Servera med en klick gräddfil.