HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Kålwraps

Kålwraps

med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa

Barnvänlig

Segla iväg på en grönvit flotte som tar dig hela vägen till smaklökarnas paradis. Den krispiga kycklingen ljuder ikapp med spetskålen när du tuggar dig genom mango och avokado som dragit åt sig av den framfusiga cajunkryddan.

Taggar:Under 30 minuter
Allergener:äggsenapgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Spetskål

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

2 g

Cajun kryddmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

½ st

Mango

1 st

Rödlök

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2766 kJ
Energi (kcal)661 kcal
Fett43 g
varav mättat9 g
Kolhydrater30 g
varav socker16 g
Kostfiber8 g
Protein35 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Skär av botten på spetskålen [1/2 spetskål, 2 pers] så bladen lätt kan plockas isär. 

  • Lägg 2-3 blad på varje tallrik.

2
  • Blanda kycklingstrimlorna med majonnäs i en bunke.

  • Häll i panko, cajun kryddmix (stark!) och en rejäl nypa salt* i bunken med kyckling.

  • Blanda ordentligt tills kycklingen är helt täckt.

VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark, speciellt för barn. Så om ni vuxna föredrar lite sting föreslår vi att ni panerar er del av kyckling med 1/2 av kryddmixen i en separat bunke och steker den i en egen stekpanna.

3
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. 

  • Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 7-8 min. 

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4
  • Skala och tärna både avokado och mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. 

  • Finhacka rödlök. 

  • Dela lime i klyftor.

5
  • Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. 

  • Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt och peppar efter smak.

6
  • Lägg kycklingstrimlorna på kålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!