HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Kålwraps

Kålwraps

med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa

Snabblagad
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Segla iväg på en grönvit flotte som tar dig hela vägen till smaklökarnas paradis. Den krispiga kycklingen ljuder ikapp med spetskålen när du tuggar dig genom mango och avokado som dragit åt sig av den framfusiga cajunkryddan.

Allergener:äggsenapgluten
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Spetskål

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

2 g

Cajun kryddmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

½ st

Mango

1 st

Rödlök

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2766 kJ
Energi (kcal)661 kcal
Fett43 g
varav mättat9 g
Kolhydrater30 g
varav socker16 g
Kostfiber7 g
Protein35 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Plocka kålblad
Plocka kålblad
1

Skär av botten på spetskålen [1/2 spetskål, 2 pers] så bladen lätt kan plockas isär.

Lägg 2-3 blad på varje tallrik.

Panera kyckling
Panera kyckling
2

Blanda kycklingstrimlorna med majonnäs i en bunke.

Häll i panko, cajun kryddmix (stark!) och en stor nypa salt* i bunken med kyckling.

Blanda ordentligt tills kycklingen är helt täckt.

VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften i steg 2 och sedan kryddar med resterande efter smak när kycklingen väl är genomstekt.

Stek kyckling
Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 7-8 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
Förbered frukt & grönt
4

Skala och tärna både avokado och mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök.

Dela lime i klyftor.

Laga mangosalsa
Laga mangosalsa
5

Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål.

Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Lägg kycklingstrimlorna på kålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!