Skip to main content
Glaserad fiskbowl på karibiskt vis
Glaserad fiskbowl på karibiskt vis

Glaserad fiskbowl på karibiskt vis

med mango-, gurk- och koriandersalsa

Kvällens middag får oss att drömma oss bort till Karibien, solvarma stränder och färgglad mat! Vi bjuder på en lättlagad bowl med en bas av jasminris som toppas med smörstekt torsk i en god glaze med soja, sweet chilisås och ketchup och en mangosalsa med citrusfrukt och färsk koriander. Salta jordnötter på toppen ger en knaprig konsistens och en fin kontrast till den söta mangon.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Jordnötter
Gluten
Soja
Ägg
Senap
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

½ st

Gurka

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Lök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Mango

40 g

Sweet chilisås

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Ketchup till glaze

1 msk

Vatten till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)2951 kJ
Energi (kcal)705 kcal
Fett16.2 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater108.5 g
varav socker36.8 g
Protein37.1 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.

Finhacka koriander.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Gör salsa
3

Blanda mango, gurka, koriander, citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
4

Under tiden, skär lök i 1 cm breda klyftor.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och Jorden Rundt.

Stek fisk och lök i 2–3 minuter.

Vänd fisk och stek i ytterligare 2-3 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt sojasås, sweet chilisås, ketchup och vatten. Sjud i 30 sek, eller tills fisken är täckt av glaze.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och mangosalsa i skålar.

Toppa med jordnötter och servera med resterande citrusfruktklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image