Kvällens middag får oss att drömma oss bort till Karibien, solvarma stränder och färgglad mat! Vi bjuder på en lättlagad bowl med en bas av jasminris som toppas med smörstekta räkor i en god glaze med soja, sweet chilisås och ketchup och en mangosalsa med lime och färsk koriander. Salta jordnötter på toppen ger en knaprig konsistens och en fin kontrast till den söta mangon.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Rödlök
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Mango
40 g
Sweet chilisås
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till salsa
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Grovhacka gurka.
Finhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Blanda mango, gurka, koriander, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Under tiden, skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och rödlök och krydda med Jorden Runt och salt. Stek i 3–4 min, eller tills räkorna är gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås, ketchup och vatten. Sjud i 30 sek, eller tills räkor är täckta av glaze.
Lägg upp ris, räkor och mangosalsa i skålar.
Toppa med jordnötter och servera med resterande limeklyftor.