Glaserad räkbowl på karibiskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaserad räkbowl på karibiskt vis

Glaserad räkbowl på karibiskt vis

med mango-, gurk- och koriandersalsa

Kvällens middag får oss att drömma oss bort till Karibien, solvarma stränder och färgglad mat! Vi bjuder på en lättlagad bowl med en bas av jasminris som toppas med smörstekta räkor i en god glaze med soja, sweet chilisås och ketchup och en mangosalsa med lime och färsk koriander. Salta jordnötter på toppen ger en knaprig konsistens och en fin kontrast till den söta mangon.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Kräftdjur
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Rödlök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Mango

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2603 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett13.9 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater103.1 g
varav socker36.3 g
Protein19.8 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.

Finhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Gör salsa
3

Blanda mango, gurka, koriander, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek räkor
4

Under tiden, skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och rödlök och krydda med Jorden Runt och salt. Stek i 3–4 min, eller tills räkorna är gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt sojasås, sweet chilisås, ketchup och vatten. Sjud i 30 sek, eller tills räkor är täckta av glaze.

Servera
6

Lägg upp ris, räkor och mangosalsa i skålar.

Toppa med jordnötter och servera med resterande limeklyftor.