Skip to main content

Snabblagad chorizopasta

med ost- och tomatsås

Dags att skämma bort hela familjen med riktig mysmat? Då kan du sluta leta, för det här är det perfekta receptet. Vi steker chorizo och lök som blir basen för en sammetslen tomatsås med crème fraiche, rosmarin och italiensk ost. Sen toppar vi med färsk basilika och mer ost, och så är maten färdig!

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Tagliatelle, färsk

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Mjölk, Nötter, Soja, Blötdjur, Fisk, Kräftdjur, Senap, valnötter)

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

200 g

Krossade tomater

40 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Rosmarin

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

½ st

Basilika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sås

½ dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3438 kJ
Energi (kcal)822 kcal
Fett38.4 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker12.5 g
Kostfiber6.9 g
Protein36.9 g
Kolesterol16.6 mg
Salt3.3 g
Potassium292 mg
Calcium244.2 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Grovhacka rosmarinblad. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo och lök i 3–4 min.

Tillsätt vitlök, rosmarin och Mamas favorit och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör ner körsbärstomater, krossade tomater, salt, creme fraiche och hälften av osten och koka i 2–3 min. 

3

Under tiden, tillsätt pasta i kastrullen och koka i 2–3 min, eller tills ”al dente”. 

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan. 

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

Precis före servering, rör ner pasta och sparat pastavatten i såsen.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

 

4

Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar.

Riv över basilikablad.

Toppa med resterande ost.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova