Dags att skämma bort hela familjen med riktig mysmat? Då kan du sluta leta, för det här är det perfekta receptet. Vi steker chorizo och lök som blir basen för en sammetslen tomatsås med crème fraiche, rosmarin och italiensk ost. Sen toppar vi med färsk basilika och mer ost, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Mjölk, Nötter, Soja, Blötdjur, Fisk, Kräftdjur, Senap, valnötter)
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
200 g
Krossade tomater
40 g
Parmigiano Reggiano
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
125 g
Körsbärstomater
1 st
Vitlöksklyfta
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Rosmarin
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
½ st
Basilika
¼ tsk
Salt till sås
½ dl
Sparat pastavatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Grovhacka rosmarinblad.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo och lök i 3–4 min.
Tillsätt vitlök, rosmarin och Mamas favorit och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör ner körsbärstomater, krossade tomater, salt, creme fraiche och hälften av osten och koka i 2–3 min.
Under tiden, tillsätt pasta i kastrullen och koka i 2–3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Precis före servering, rör ner pasta och sparat pastavatten i såsen.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar.
Riv över basilikablad.
Toppa med resterande ost.