Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
500 g
Potatis
1 st
Lök
2 stalk
Timjan
1 st
Äpple
250 g
Nötfärs
15 g
Panko ströbröd
(Innehållergluten)50 g
Riven mozzarella
(Innehållermjölk)2 st
Briochebullar
(Innehållermjölk, gluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja)50 g
Majonnäs
(Innehållerägg, senap)½ påse
Rucola
10 g
Smör*
(Innehållermjölk)Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, 30-35 min.
TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.
Skiva lök tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjan [2 kvistar, 2 pers | 4 kvistar, 4 pers] i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden. Plock bort timjankvistarna till sist.
Skala och riv äpple.
Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda ordentligt och forma färsen till burgare - en burgare per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta.
Toppa burgarna med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta.
VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Värm briochebullarna i ugnen i 2-3 min.
Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Dela briochebullarna på mitten.
Bre majonnäs på bullens skärytan, lägg på rucola, burgare och karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.