HelloFresh
Mina leveranser
arrow right iconarrow right icon
Meny för 09 Jan till 15 Jan
arrow right iconarrow right icon
Äppelburgare
topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och klyftpotatis

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Lök

2 stalk

Timjan

1 st

Äpple

250 g

Nötfärs

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

2 st

Briochebullar

(Innehållermjölk, gluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ påse

Rucola

Ingår inte i din leverans

10 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4561 kJ
Energi (kcal)1090 kcal
Fett59 g
varav mättat19 g
Kolhydrater95 g
varav socker26 g
Kostfiber5 g
Protein49 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, 30-35 min.

TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjan [2 kvistar, 2 pers | 4 kvistar, 4 pers] i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden. Plock bort timjankvistarna till sist.

3

Skala och riv äpple.

Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda ordentligt och forma färsen till burgare - en burgare per person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta.

Toppa burgarna med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta.

VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm briochebullarna i ugnen i 2-3 min.

Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Dela briochebullarna på mitten.

Bre majonnäs på bullens skärytan, lägg på rucola, burgare och karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.