Skip to main content
Krispig tofu i sweet chili-glaze

Krispig tofu i sweet chili-glaze

med sataynudlar och limedoftande sesamsallad

Tofu spelar huvudrollen i kvällens middag med asiatiska smaker. Här kommer den till sin fulla rätt genom att först ugnsrostas och sen vändas i en sweet chili-glaze. Vi serverar vår krispiga tofu med udonnudlar vända i sataysås och en limedoftande sallad med gurka, rädisor, morot och sesamfrön.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Soja
Sesam
Gluten
Vete
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

4 g

Ga-Laksa

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

½ st

Morot, Julienne

1 st

Lime

10 ml

Sesamolja

10 g

Sesamfrön

150 g

Udonnudlar, torkade

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Sataysås

25 ml

Sojasås

40 g

Sweet chilisås

20 g

Saltade jordnötter

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till sallad

1.5 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Smör till sås

1 msk

Ketchup till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)3522 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett34.6 g
varav mättat9 g
Kolhydrater99 g
varav socker26.7 g
Kostfiber7.9 g
Protein31.5 g
Salt5.2 g
Calcium201.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Riv tofu i 2 cm stora bitar och torka med hushållspapper.

Blanda tofu, Ga-Laksa, mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Placera tofu på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda gurka, rädisor, morot, en skvätt limesaft, sesamfrön, sesamolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. 

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

4

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt sataysås, hälften av sojasåsen, sparat nudelvatten och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, tills såsen är genomvarm.

Vänd ner nudlar i såsen.

5

Blanda sweet chilisås, resterande sojasås, ketchup och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd rostad tofu i glaze.

6

Lägg upp nudlar och sallad i skålar.

Toppa nudlar med tofu och strö över jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image