Tofu spelar huvudrollen i kvällens middag med asiatiska smaker. Här kommer den till sin fulla rätt genom att först ugnsrostas och sen vändas i en sweet chili-glaze. Vi serverar vår krispiga tofu med udonnudlar vända i sataysås och en limedoftande sallad med gurka, rädisor, morot och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Tofu
4 g
Ga-Laksa
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
½ st
Morot, Julienne
1 st
Lime
10 ml
Sesamolja
10 g
Sesamfrön
150 g
Udonnudlar, torkade
1 st
Vitlöksklyfta
100 g
Sataysås
25 ml
Sojasås
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till sallad
1.5 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Smör till sås
1 msk
Ketchup till glaze
Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv tofu i 2 cm stora bitar och torka med hushållspapper.
Blanda tofu, Ga-Laksa, mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Placera tofu på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Skär rädisor i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda gurka, rädisor, morot, en skvätt limesaft, sesamfrön, sesamolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sataysås, hälften av sojasåsen, sparat nudelvatten och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, tills såsen är genomvarm.
Vänd ner nudlar i såsen.
Blanda sweet chilisås, resterande sojasås, ketchup och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Vänd rostad tofu i glaze.
Lägg upp nudlar och sallad i skålar.
Toppa nudlar med tofu och strö över jordnötter.