Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. Vi toppar våra tacos med räkor, cajunmajo, coleslaw, tomatsalsa och jalapenos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
2 st
Tomat
1 st
Koriander
1 st
Lime
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Rödlök
1 st
Jalapeno
2 msk
Vatten till dressing
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka tomat och rödlök.
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Dela lime i klyftor.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och vatten i en skål.
Blanda tomat, koriander och en generös skvätt limesaft i en ny skål.
Blanda vetemjöl, rödlök, Tex-Mex och salt i en skål.
Tillsätt räkor, blanda så de täcks av mjölmixen.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, blanda salladsmix, en skvätt limesaft och cajunmajonnäs i en skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Ställ fram alla ingredienser på bordet.
Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Fyll tortillas med coleslaw, räkor och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker
om stark mat.