HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikanska Räktacos
topBanner
Mexikanska räktacos

Mexikanska räktacos

med cajunkryddad coleslaw och stark jalapeno

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapenos ger rätten styrka.

Taggar:One Pan
Allergener:senapäggglutensulfiterkräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

5 g

Tex-Mex

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaselleri)

2 st

Tomat

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Jalapeno

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

150 g

Räkor

(Innehållersulfiter, kräftdjurKan innehållamjölk, ägg, senap, soja, Kan innehålla spår av gluten, sesam, fisk, blötdjur)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)735 kcal
Energi (kJ)3076 kJ
Fett29.36 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater81.62 g
varav socker10.5 g
Protein29.81 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Finhacka tomat och rödlök. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en skål. Blanda tomat, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en ny skål.

3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål. Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en skål. Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre cajunmajonnäs på tortillas. Toppa med coleslaw, räkor och tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.