Skip to main content
Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Klar att baka | 500 g | 20–22 kakor | 7–8 min (0,5–1 cm) vid 175 °C (varmluft)

Något litet, sött och gott sätter guldkant på vilken middag eller eftermiddag som helst. Baka, bit, blunda och njut!

Den här pepparkaksdegen sprider julens varma, kryddiga dofter i hela huset. Skär, forma och grädda perfekta hembakade pepparkakor – knapriga utanpå, lite segmjuka inuti och fulla av julstämning.

INGREDIENSER: VETEMJÖL, farinsocker (socker, rörsockersirap), MANDEL, sirap (sockersirap, salt), SMÖR (MJÖLK), palmolja, vatten, rapsolja, kanel, jäsmedel: (E500, E501), ingefära, salt, kryddpeppar, kryddnejlika, naturlig arom, mjölbehandlingsmedel: E300, vitamin A.

BAKINSTRUKTIONER: Skär eller kavla ut degen till 0,5–1 cm tjocklek. Grädda i förvärmd varmluftsugn vid 175 °C i 7–8 minuter. Ger cirka 20–22 kakor.

FÖRVARINGSINSTRUKTIONER: Förvaras i kylskåp vid högst +4 °C.

Allergener:
Mjölk
Nötter
Vete
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Pepparkaksdeg

(Innehåller: Mjölk, Nötter, Vete, Gluten)

Näringsvärden

Energi (kJ)4561 kJ
Energi (kcal)1090 kcal
Fett55 g
varav mättat19.5 g
Kolhydrater132.5 g
varav socker65 g
Kostfiber8 g
Protein17.3 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova