
Låt barnen vara med i köket och laga mexikanska tacos! Middagen blir en riktig fiesta när vi fyller varma tortillabröd med texmexkryddad pulled pork, avokado, majs och krämig gräddfilsdressing med koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Pulled pork
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Majs
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
1 st
Lök
1 st
Morot, Julienne
½ msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till kött
1 msk
Vatten till dressing

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar.
Tillsätt kött och sky från förpackningen, vatten, Tex-Mex och Ay Cajun-ba. Sjud under lock på medelvärme i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander.
Blanda gräddfil, hälften av koriandern, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa koriander om du inte gillar det.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Fyll tortillas med morot, pulled pork, avokado och majs och ringla över gräddfilsdressing.
Garnera med resterande koriander.