Låt barnen vara med i köket och laga mexikanska tacos som Coco på Dia des los muertos! Middagen blir en riktig fiesta när vi fyller varma tortillabröd med texmexkryddad pulled pork, avokado, majs och krämig gräddfilsdressing med koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
1 st
Morot
300 g
Pulled pork
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1 burk
Majs
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
½ msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till kött
1 msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar.
Tillsätt kött och sky från förpackningen, vatten, Tex-Mex och Ay Cajun-ba. Sjud under lock på medelvärme i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar).
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka koriander.
Blanda gräddfil, hälften av koriandern, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa koriander om du inte gillar det.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med morot, pulled pork, avokado och majs och ringla över gräddfilsdressing.
Garnera med resterande koriander.