Skip to main content
Krispig tofu i sweet chili-glaze

Krispig tofu i sweet chili-glaze

med sataynudlar och citrusdoftande sesamsallad

Tofu spelar huvudrollen i kvällens middag med asiatiska smaker. Här kommer den till sin fulla rätt genom att först ugnsrostas och sen vändas i en sweet chili-glaze. Vi serverar vår krispiga tofu med udonnudlar vända i sataysås och en citrusfruktdoftande sallad med gurka, rädisor, morot och sesamfrön.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Soja
Sesam
Gluten
Vete
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

180 g

Tofu

(Innehåller: Soja)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

½ st

Morot, Julienne

1 st

Citrusfrukt

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Sataysås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Jordnötter)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till sallad

1.5 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Smör till sås

1 msk

Ketchup till glaze

Energi (kJ)2966 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett28.6 g
varav mättat8 g
Kolhydrater91.9 g
varav socker23.2 g
Kostfiber8.1 g
Protein20.8 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.7 g
Potassium335 mg
Calcium81.2 mg
Iron2 mg

Instruktioner

Rosta tofu
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Riv tofu i 2 cm stora bitar och torka med hushållspapper.

Blanda tofu, Ga-Laksa, mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Placera tofu på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda sallad
2

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda gurka, rädisor, morot, en skvätt citrusfruktsaft, sesamfrön, sesamolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. 

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

Laga sås
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt sataysås, hälften av sojasåsen, sparat nudelvatten och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, tills såsen är genomvarm.

Vänd ner nudlar i såsen.

Glasera tofu
5

Blanda sweet chilisås, resterande sojasås, ketchup och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd rostad tofu i glaze.

Servera
6

Lägg upp nudlar och sallad i skålar.

Toppa nudlar med tofu och strö över jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image