
Tofu spelar huvudrollen i kvällens middag med asiatiska smaker. Här kommer den till sin fulla rätt genom att först ugnsrostas och sen vändas i en sweet chili-glaze. Vi serverar vår krispiga tofu med udonnudlar vända i sataysås och en citrusfruktdoftande sallad med gurka, rädisor, morot och sesamfrön.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Tofu
(Innehåller: Soja)
4 g
Ga-Laksa
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
½ st
Morot, Julienne
1 st
Citrusfrukt
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
100 g
Sataysås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Jordnötter)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam)
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till sallad
1.5 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Smör till sås
1 msk
Ketchup till glaze

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv tofu i 2 cm stora bitar och torka med hushållspapper.
Blanda tofu, Ga-Laksa, mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Placera tofu på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Skär rädisor i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda gurka, rädisor, morot, en skvätt citrusfruktsaft, sesamfrön, sesamolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sataysås, hälften av sojasåsen, sparat nudelvatten och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, tills såsen är genomvarm.
Vänd ner nudlar i såsen.

Blanda sweet chilisås, resterande sojasås, ketchup och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Vänd rostad tofu i glaze.

Lägg upp nudlar och sallad i skålar.
Toppa nudlar med tofu och strö över jordnötter.