topBanner
Falafel

Falafel

med sötpotatissallad och srirachamajo

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga sötpotatissalladen som får spänst av krispig kålblandning och frisk smak och färg av gurka. Vi blandar även ihop en vacker och lagom stark srirachamajo, som passar perfekt till salladen, och till spröd falafel.

Taggar:VegetariskSnabbLatmat
Allergener:sesamsenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Falafel

(InnehållersesamKan innehållaKan innehålla spår av senap)

450 g

Sötpotatis

15 g

Dukkah-njuta

(Innehållersesam, senap)

150 g

Kålmix

1 st

Gurka

½ st

Citron, ekologisk

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3147 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett37 g
varav mättat18 g
Kolhydrater72 g
varav socker9 g
Kostfiber6 g
Protein20 g
Kolesterol0 mg
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar.

2

Placera sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Dukkah-njuta, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Sprid ut och baka överst i ugnen i 15-20 minuter, eller tills gyllene och mjuka.

3

Dela citron i klyftor. Skiva gurka tunt. Blanda gurka, kålmix, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P] och vatten* [1 msk | 2 msk] i en skål.

5

Hetta upp en generös skvätt olivolja*(så den täcker basen) i en stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av potatisens baktid. Stek falafel i 2-3 min på varje sida tills krispiga och uppvärmda.

6

Tillsätt sötpotatis till salladen och blanda väl. Servera den i djupa tallrikar och toppa med falafel. Ringla över srirachamajo och servera med resterande citronklyftor.