topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med grönsaksris och färsk koriander

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig svart sesammajo, koriander och limeklyftor.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

2 st

Morot

150 g

Basmatiris

1 st

Pak choi

1 st

Lime

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 portionspåse

Koriander

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)774 kcal
Energi (kJ)3240 kJ
Fett32.1 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater82 g
varav socker18.4 g
Protein39.6 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Skär lime i klyftor. Tärna fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och lägg över i en skål.

Stek fläskkött
4

Tillsätt fläskkött till stekpannan och krydda det med en nypa salt* och peppar. Stek i 3-4 min, och ta av från värme. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt vatten* och en skvätt limejuice när köttet är färdigstekt och låt såsen värmas upp.

Blanda grönsaksris
5

Grovhacka koriander. Rör om i det färdigkokta riset med en gaffel, och blanda det med pak choi och morot.

Servera
6

Lägg upp ris och fläskkött på tallrikar. Toppa med sås och koriander. Servera med svart sesammajonnäs och limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image