I kväll står köttbullar på menyn – men inte den klassiska typen som serveras med potatis och lingonsylt! I stället hämtar vi inspiration från Asien och vänder våra köttbullar i sesamfrön innan vi serverar dem med currykryddade udonnudlar i en sås med kokosmjölk och sweet chilisås. Kvällens fräscha tillbehör blir en pak choi-sallad med morot och snabbsyltad ingefära.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 tsk
Ingefära
1 st
Lime
250 g
Blandfärs
90 ml
Kokosmjölk
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
4 g
Curry-On
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Smör till stekning
½ msk
Olja till sallad
Blanda färs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik. Strö över sesamfrön och vänd runt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.
Halvera lime.
Blanda ingefära, limesaft, salt och socker i en stor skål. Ställ åt sidan.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka pak choi.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs Curry-On i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt sojasås, udonnudlar, kokosmjölk och sweet chillisås.
Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknat och nudlarna är separerade och genomvarma.
Rör ner pak choi, morot, olivolja och en nypa salt i skålen med ingefära precis innan servering.
Lägg upp nudlar och sallad i djupa skålar.
Toppa nudlar med köttbullar.