Sesamstekta blandfärsköttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamstekta blandfärsköttbullar

Sesamstekta blandfärsköttbullar

med currykryddade udonnudlar och pak choi

I kväll står köttbullar på menyn – men inte den klassiska typen som serveras med potatis och lingonsylt! I stället hämtar vi inspiration från Asien och vänder våra köttbullar i sesamfrön innan vi serverar dem med currykryddade udonnudlar i en sås med kokosmjölk och sweet chilisås. Kvällens fräscha tillbehör blir en pak choi-sallad med morot och snabbsyltad ingefära.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 tsk

Ingefära

1 st

Lime

250 g

Blandfärs

90 ml

Kokosmjölk

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

4 g

Curry-On

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Smör till stekning

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3615 kJ
Energi (kcal)864 kcal
Fett48.7 g
varav mättat24 g
Kolhydrater67.6 g
varav socker19.5 g
Protein36.5 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Stek köttbullar
1

Blanda färs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik. Strö över sesamfrön och vänd runt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Sylta ingefära
2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.

Halvera lime.

Blanda ingefära, limesaft, salt och socker i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka pak choi.

Laga sås
4

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs Curry-On i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt sojasås, udonnudlar, kokosmjölk och sweet chillisås.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknat och nudlarna är separerade och genomvarma.

Blanda sallad
5

Rör ner pak choi, morot, olivolja och en nypa salt i skålen med ingefära precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar och sallad i djupa skålar.

Toppa nudlar med köttbullar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image