Skip to main content
Medelhavsbowl på falafel och bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Medelhavsbowl på falafel och bulgur

med marinerad salladsost och tahinisås

I denna goda bowl har vi samlat smaker och ingredienser med inspiration från Medelhavet. Souvlakikryddad bulgur kombineras med sprödstekt falafel, färska grönsaker, marinerad salladsost och en krämig yoghurtsås med tahini till en färgglad och lättlagad middag.

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Falafel

85 g

Bulgur

4 g

Souvlaki-kryddmix

1 st

Bladpersilja

100 g

Romansallad

2 st

Tomat

1 st

Gurka

50 g

Grekisk ost

1 g

Chiliflakes

75 g

Yoghurt

25 g

Tahini

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

2 msk

Olja till sallad

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3111 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett40.2 g
varav mättat10 g
Kolhydrater64 g
varav socker8.9 g
Kostfiber15 g
Protein24.7 g
Salt4.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium24 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, souvlaki-kryddmix och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Finhacka persilja.

2

Under tiden, ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Skär tomat i klyftor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

3

Blanda chiliflakes, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Smula ner salladsost i grova bitar och vänd runt.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek falafel i 3–4 min, eller tills genomvarma, gyllene och spröda.

TIPS: Vänd falafel ofta, så de inte bränns vid.

Blanda sås
5

Under tiden, blanda tahini, yoghurt, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

6

Lägg upp bulgur och grönsaker i skålar och toppa bulgur med falafel.

Toppa sallad med salladsost, ringla tahinisås över falafel och bulgur och garnera med persilja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image