
Visste du att ,,, det sägs att det var berberna som var först med att äta couscous? I kvällens recept blandar vi fluffig couscous med kål och serverar med ugnsrostade morötter och krispig falafel. Till sist toppar vi med en syrlig citrondressing och färsk avokado. En middag med massor av färger och smaker!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
240 g
Falafel
(Innehåller: Vete, Gluten)
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
150 g
Kålmix
1 st
Avokado
2 st
Morot
100 g
Couscous
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 st
Dill
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna, sneda slantar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjukt.

Koka upp vatten, salt och buljong i en medelstor kastrull.
Rör i couscous. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel och vänd ner kålmix.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek falafel i 3–4 min, eller tills de är brynta, genomvarma och krispiga.
TIPS: Vänd falafel ofta, så att de inte bränns vid.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Finhacka dill.

Blanda gräddfil, citrondressing med kärnmjölk, ost och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd ner dill bland de ugnsrostade morötterna.

Lägg upp couscous i skålar.
Toppa med dillmorötter, avokado och falafel.
Strö en nypa salt över avokadon.
Ringla över dressing.