Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Skäm bort någon du tycker om med en riktig lyxfrukost! Vi steker hjärtformade pannkakor och toppar dem med florsocker, smält vit choklad och en oemotståndlig passionsfruktsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Vita chokladknappar
(Innehåller Soja, Mjölk Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Nötter, Havre, Jordnötter)
2 st
Passionsfrukt
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
2 msk
Smör till stekning
1 dl
Vatten till sås
2 tsk
Socker till sås
5 dl
Vatten till pannkakor
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till 8–10 cm stora hjärtformade pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.
Tillsätt socker och vatten och koka upp. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.
Häll över i en liten skål.
Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och pudra med florsocker.
Ringla över vit choklad och passionsfruktsås.