Låt dina överblivna köttbullar rulla ner i vår gudomliga tomatsås istället för i papperskorgen och avnjut den här italienska klassikern i ny tappning tillsammans med färsk basilika. Hela 40% av alla svenskar får köttbullar över under jul.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Blanda de skalade tomaterna, tomatpurén, vinäger, socker, olivolja, vitlök och hälften av basilikan i en mixer i ca 1 min på full effekt.
Häll den mixade tomatsåsen i en stor kastrull och koka den snabbt i ca 1-2 min. Krydda med salt och peppar.
Lägg köttbullarna i tomatsåsen och värm dem i ca 5-6 min.
Koka pastan i 1 min mindre än vad som står på paketet.
När pastan är färdig, tillsätt kokande vatten (1 dl för 2 personer, 2 dl för 4 personer) och pastan i kastrullen med köttbullar och tomatsås och rör om i ca 30 sek.
Krydda med salt och nymalen peppar. Toppa med basilika och riven parmesan.