topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh och persiljedressing

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande och färgglad rätt som kommer at bli hela familjens nya favorit.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

225 g

Nötfärs

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 portionspåse

Kruspersilja

½ st

Citron

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 4)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3200 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett43.5 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater58.5 g
varav socker10.9 g
Protein36.8 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda nötfärs, Tex-Mex, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Forma färsen till 8 cm långa köfte (3 per person) med fuktiga händer.

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köfte i 2-3 min, eller tills brynta. 

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten. 

Förbered morot och vitlök
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad).

Koka couscous
4

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs morot och vitlök i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Rör i vatten [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong och koka upp. 

Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. 

Ta av kastrullen från värmen, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Blanda dressing
5

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Finhacka persilja.  

Rör i tomat och gurka i kastrullen med färdig couscous. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft och en nypa peppar.

Blanda gräddfil, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp couscous-tabbouleh och köfte på tallrikar, och toppa med persiljedressing.

Servera med resterande citronklyftor för att pressa över rätten.