Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
250 g
Blandfärs
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
70 g
Kalamataoliver
250 g
Körsbärstomater
1 g
Torkad oregano
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, skölj spenat och grovhacka hälften.
Finhacka eller pressa vitlök.
Smula salladsost.
Blanda blandfärs, ströbröd, ägg [1 st | 2 st], hackad spenat, hälften av vitlöken, hälften av salladsosten, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas (3 per person) med fuktiga händer. Lägg över dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme [2 stekpannor, 4P].
Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, tills brynta.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshandduk.
Blanda gurka, yoghurt, resterande vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.
Halvera körsbärstomater.
Grovhacka oliver.
Rör i tomater, oliver, resterande salladsost, resterande spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Lägg upp potatis, spenat- och ostkoftas och grekisk sallad på tallrikar.
Servera med tzatziki.