Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande och vacker rätt som kommer at bli hela familjens nya favoriträtt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Tex-Mex
225 g
Nötfärs
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 portionspåse
Kruspersilja
½ st
Citron
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Smör (steg 4)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg* [1 st | 2 st] och panko i en bunke. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.
Tillsätt tomat, gurka, citronzest, hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*, och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med resterande salladslök och servera citrondressing och citronklyftor.