topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh och persiljedressing

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande och vacker rätt som kommer at bli hela familjens nya favoriträtt.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

225 g

Nötfärs

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 portionspåse

Kruspersilja

½ st

Citron

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 4)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3201 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett43.6 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker10.5 g
Protein36.8 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg* [1 st | 2 st] och panko i en bunke. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka persilja.  

Koka couscous
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda citrondressing
5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest, hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*, och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med resterande salladslök och servera citrondressing och citronklyftor.