topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koftasbiffar

Koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citrondressing

Koftas are handy parcels of flavour, with tender mince, mild spices and a smattering of pine nuts to add extra texture. Paired with a veggie-packed couscous tabbouleh and a creamy mint yoghurt, this is a Middle Eastern feast that will have you amazed at your colourful and tasty creation.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

20

Tranbär

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Kycklingbuljong

1

Mynta

1

Vitlöksklyfta

Nötfärs

8

Panamat

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Tomat

1

Gurka, piccolo

Gurka

1

Bladpersilja

1

Apelsin

75

Gräddfil

1

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)279 kcal
Energi (kJ)1167 kJ
Fett3.09 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater47.71 g
varav socker0.6 g
Protein11.19 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* (se ingredient list), täck med lock och sätt åt sidan.

2

Finhacka mynta. Finriv vitlök. Blanda nötfärs, Central American Style kryddmix (stark!), mynta, ägg*, panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn brun yta, 11-12 min. VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

5

Blanda gräddfil, 2 msk citronjuice, en nypa salt* and pepper* till en dressing.

6

Fördela apelsintabboulehn mellan er tallrikar. Placera med koftasbiffarna ovanpå och servera med citrondressing