Vi hoppas att ni är hungriga, för inom halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med grädde, körsbärstomater, lök, tomatpuré och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni, stekt halloumi och den ljuvliga såsen i stekpannan, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Chiliflakes
4 g
Vitlöksflörter
½ st
Lök
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Oregano
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
35 g
Tomatpuré
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna halloumi i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 6–7 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka oreganoblad.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelvärme. Stek lök och vitlök i 2–3 min, tills löken är genomskinlig.
Tillsätt tomatpuré och Vitlöksflörter, och stek i 1 min.
Rör i matlagningsgrädde, körsbärstomater, buljong, hälften av oreganobladen, chiliflakes och salt, och sjud tills pastan är färdigkokt, ca 1–2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt färdig pasta och sparat pastavatten till stekpannan med sås. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.
Smaka av med salt och peppar.
Ta av från värme och vänd ner halloumi och kyckling.
Lägg upp halloumipasta i skålar.
Garnera med resterande oreganoblad och en nypa chiliflakes.