Skip to main content
Superhet pasta med extra strimlad kycklingbröstfilé
Superhet pasta med extra strimlad kycklingbröstfilé

Superhet pasta med extra strimlad kycklingbröstfilé

med halloumi, tomat, eldig chili och örter inspirerad av Mega Camerupt

Vi hoppas att ni är hungriga, för inom halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med grädde, körsbärstomater, lök, tomatpuré och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni, stekt halloumi och den ljuvliga såsen i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Lök

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

35 g

Tomatpuré

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4768 kJ
Energi (kcal)1140 kcal
Fett58.6 g
varav mättat36.3 g
Kolhydrater81.9 g
varav socker14.4 g
Protein70.6 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek halloumi och kyckling
2

Under tiden, tärna halloumi i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 6–7 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Förbered grönsaker
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelvärme. Stek lök och vitlök i 2–3 min, tills löken är genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré och Vitlöksflörter, och stek i 1 min.

Rör i matlagningsgrädde, körsbärstomater, buljong, hälften av oreganobladen, chiliflakes och salt, och sjud tills pastan är färdigkokt, ca 1–2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt färdig pasta och sparat pastavatten till stekpannan med sås. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och vänd ner halloumi och kyckling.

Servera
6

Lägg upp halloumipasta i skålar.

Garnera med resterande oreganoblad och en nypa chiliflakes.