HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailändsk Köttbullsgryta
topBanner
Thailändsk köttbullsgryta

Thailändsk köttbullsgryta

med citrongräsris och krispiga sockerärtor

Ikväll går den kulinariska resan till Thailand, och vi lagar spännande Thailändsk köttbullscurry med morot, ingefära, kokosmjölk och vitlök. Vi serverar vår curry med fräscht citrongräsris och toppar härligheterna med krispiga sockerärtor.

Taggar:Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

½ st

Ingefära

2 st

Morot

75 g

Sockerärtor

250 g

Blandfärs

30 g

Röd currypasta

200 ml

Kokosmjölk

2 g

Kycklingbuljong

½ g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)994 kcal
Energi (kJ)4159 kJ
Fett56.34 g
varav mättat32.5 g
Kolhydrater84.56 g
varav socker13 g
Protein35.42 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Banka citrongräs lätt med en träslev. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Plocka bort citrongräs innan servering. 

2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], peppar*, hälften av vitlöken, hälften av löken, och currypasta [1 tsk | 2 tsk] i en stor skål. Rulla färsen till köttbullar - ca 4 per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda överst i ugnen i 10 min, eller till de är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

3

Riv ingefära [½ st, 2P] fint. Skiva morot (oskalad) tunt. Skär sockerärtor [½ påse, 2P] i tunna skivor på längden.

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och resterande lök i 3-4 min. Tillsätt ingefära, resterande vitlök och resterande currypasta och stek i 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 dl | 2 dl] och kycklingbuljong, och sjud i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt chili flakes [1/2 paket, 2P] om du tycker om stark mat. TIPS: Skippa chilin eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

5

Tillsätt färdiga köttbullar till curryn och rör så de är täckta med sås.

6

Lägg upp citrongräsris i skålar och toppa med köttbullscurry och krispiga sockerärtor.