HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpröda Zucchinifritters
topBanner
Spröda zucchinifritters

Spröda zucchinifritters

med grekisk salladsost och varm rödbetssallad

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpakärnor och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkäggsenapsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Rödlök

20 g

Pumpafrön

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

60 g

Salladsmix

1 st

Ekologisk citron

12.5 g

Honung

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rödbeta

500 g

Bakpotatis

220 g

Zucchini

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

½ msk

Olivolja* (steg 5)

6 msk

Vetemjöl* (steg 5)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3663.5 kJ
Energi (kcal)875.5975 kcal
Fett39.9923 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater96.4113 g
varav socker23.8 g
Protein31.775 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och potatis (oskalade) i 1 cm stora bitar. Lägg rödbeta och potatis på en plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka dem i 20-25 min eller tills mjuka. TIPS: Var noggrann med att skära grönsakerna i rätt storlek.

2

Riv zucchini. Pressa ur så mycket vätska från zucchinin som du kan. Riv oskalad morot. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene. Lägg över dem på en tallrik.

3

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en bunke. Tillsätt zucchini, morot, rödlök, Medelhavets Pärla och grönsaksbuljong. Smula i salladsost [1/2 st, 2P] och blanda väl. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Ta upp lite av smeten med en sked, om den är för lös och inte håller formen, tillsätt lite mer mjöl.

4

Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt olja* så den täcker pannan. Forma smeten till 2 cm tjocka biffar - 2 per person. Lägg ner biffar i stekpannan när oljan är varm, och platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 3-4 min på varje sida. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper.

5

Skär citron i klyftor. Skölj salladsmix. Blanda honung [1/2 paket, 2P], olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och lite citronjuice i en stor skål. Smaksätt med salt* och peppar*. Tillsätt bakade grönsaker, salladsmix och rostade pumpafrön i skålen och vänd salladen innan servering.

6

Servera zucchinifritters med potatis- och rödbetssallad, aioli och citronklyftor.