topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Spicy thai cod burger

with pickled veggies and sriracha mayo

Taggar:
Stark
Allergener:
Sulfiter
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Morot

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

1 st

Salladslök

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

1 tsk

Salt (steg 2)

1.5 msk

Vatten* (steg 2)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3708 kJ
Energi (kcal)886 kcal
Fett28 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater111.5 g
varav socker21.3 g
Protein42.2 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, lämna plats till burgarna som kommer senare. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. TIPS: Använd 2 separata plåtar till 4P.

2

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare. Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* [1 tsk | 2 tsk] och vatten* [11/2 msk | 3 msk] i en medelstor skål. Rör i gurka och morot och blanda väl. Ställ åt sidan tills serverin.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och finhacka. Finhacka salladslök, dela upp det vita och det gröna. Torka av fisk försiktigt med hushållspapper, och finhacka sen fisk. TIPS: 1,Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2, Spara chili till vuxenportionerna om barnen inte tycker om stark mat. 3, Ju mindre bitar du hackar fisk i, desto bättre, så blandas de bättre med övriga ingredienser.

4

Blanda fisk, salladslök (spara lite av det gröna till garnering), chili, vitlök, sojasås [1/2 paket, 2P], panko, ägg* [1 st | 2 st] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Forma färsen till burgare (1 per person) i samma storlek som hamburgerbröden. Placera burgare på plåten med klyftpotatis, och ringla över lite olivolja*. Tillaga i ugnen i 10-12 min, tills genomstekta. TIPS: 1, Använd en ny plåt till 4P. 2, Fisken är klar när fiskköttet är vitt och lätt faller isär.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatisens tillagningstid. Häll av vätska från picklade grönsaker.

6

Bre srirachamajo på bröden. Toppa med fiskburgare och picklade grönsaker. Servera med klyftpotatis och resterande picklade grönsaker, och strö över grön salladslök. Servera resterande srirachamajo som dipp.