HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpansk Chorizobowl
topBanner
Spansk chorizobowl

Spansk chorizobowl

med pärlcouscous och grekisk salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:SnabbStark
Allergener:MjölkVeteGlutenSulfiterSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

275 g

Blomkål

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

4 g

Panamat

200 g

Chorizo

(InnehållerMjölk)

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerVete, Gluten)

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 4)

4 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)812 kcal
Energi (kJ)3399 kJ
Fett36.69 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater76.81 g
varav socker17.2 g
Protein33.81 g
Salt5.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Medan pärlcouscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark!

4

Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker[1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

5

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt hälften av salladsosten i en stor salladsskål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

6

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja.