Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275 g
Blomkål
100 g
Grekisk salladsost
(InnehållerMjölk)4 g
Panamat
200 g
Chorizo
(InnehållerMjölk)170 g
Pärlcouscous
(InnehållerVete, Gluten)12 ml
Balsamvinäger
(InnehållerSulfiter)4 g
Grönsaksbuljong
(InnehållerSelleri)1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
60 g
Spenat
(Kan innehållaSelleri)1 tsk
Socker (steg 4)
4 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.
Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.
Medan pärlcouscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark!
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker[1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.
Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt hälften av salladsosten i en stor salladsskål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja.