topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärsgryta

Köttfärsgryta

med timjanrostade körsbärstomater och parmesan

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Grönsaksbuljong

25

Ketchup

15

Balsamvinäger

½

Timjan

200

Körsbärstomater

500

Potatis

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Morot

½

Zucchini

Nötfärs

1

Krossade tomater

20

Finriven ost

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)96 kcal
Energi (kJ)402 kJ
Fett8.34 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater2.6 g
varav socker2.6 g
Protein0.28 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Dra av timjanbladen från 1-2 stjälkar (kasta stjälkar). Blanda timjan, balsamvinäger, körsbärstomater, en skvätt olja* och en stor nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Häll över tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen 20-25 min tills de har fått en aning svart yta.

2

Skala potatis och skär dem i 2 cm stora bitar. Finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Lägg potatisbitarna i en kastrull och häll på vatten* så att de täcks. Låt koka i 10-15 min, tills de är mjuka. 

3

Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök under omrörning i 3-4 min. Höj till hög värme och tillsätt nötfärsen. Bryn i 4-5 min tills färsen fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt riven morot  och zucchini till stekpanna och stek under omrörning, ca 4 min. Tillsätt de krossade tomaterna, ketchup och grönsaksbuljong och rör runt. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 5-6 min. TIPS: Kryddning är a och o! Smaka dig fram och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

5

Häll av vattnet från kastrullen och lägg sedan tillbaka potatisen. Tillsätt en klick smör* och en stor nypa salt*. Mosa potatisen till ett slätt mos. Sätt på ett lock så värmen bibehålls. Finriv parmesan.

6

Fördela potatismoset mellan era tallrikar och sleva över köttfärsgrytan. Toppa med timjanrostade tomater och strö över riven parmesan.