Köttfärsbiff med salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärsbiff med salladsost

Köttfärsbiff med salladsost

potatisstomp, tomat- och pestosallad

Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Det är med glädje vi de kommande veckorna presenterar läckra recept som du kan tillaga både under bar himmel och under köksfläkt, så du får full chans att njuta av vackert väder utan att behöva kompromissa med middagen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

250

Nötfärs

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Bifftomat

1

Basilika

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

½

Rödlök

1

Tomat, Grön

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3446 kJ
Fett41.66 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater65.32 g
varav socker21.3 g
Protein46.16 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatis i 20-25 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, ägg* [1 st | 2 st], Mamas favorit, salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2P] i en bunke. Forma färs till 2 cm tjocka biffar - 1 st per person.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tomatsallad
4

Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Ringla över pesto, strö över rödlök [1 msk | 2 msk], och krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd salladen med ett par basilikablad och finhacka resten.

Laga potatismos
5

Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den grovt tillsammans med basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomat- och pestosalladen mellan era tallrikar.