topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

med blomkålsris

Köttbullar i tomatsås är en klassiker, här får ni en läcker variant med blomkål som tillbehör istället för spagetti. Tomatsåsen är fylld med nyttiga och goda grönsaker, zucchini, vitlök och rödlök. Krossade tomater med kryddor ger extra smak åt den fylliga tomatsåsen. Blomkål med krispiga pumpakärnor bliver fort en ny favorit för hela familjen.

Taggar:
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

4

Vitlöksflörter

1

Zucchini

4

Panamat

1

Krossade tomater, vitlök & lök

250

Blandfärs

2

Vitlöksklyfta

1

Pumpakärnor

1

Basilika

20

Finriven ost

½

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

2

Vetemjöl (steg 2)

Socker (steg 5)

1

Ägg (steg 2)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)608 kcal
Energi (kJ)2544 kJ
Fett33.67 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater33.38 g
varav socker17.8 g
Protein36.65 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Rosta pumpafrön
1

Koka en kastrull med vatten*. Finhacka blomkål (inklusive stjälken). Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Rosta pumpafrön och en nypa salt* i 3-4 min, tills gyllenbruna och krispiga. Överför till en stor salladsskål.

Blanda färs
2

Blanda blandfärs, Panamat, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar*. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen. Det blir ca 5 per person.

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullar i 8-10 min. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Riv zucchini. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered blomkålsris
4

Medan köttbullarna steker, placera blomkålen i en sil i en skål, och häll över det kokande vattnet*. Låt den ligga i 2 min. Häll av vattnet och blanda blomkålen med pumpafrön, en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.

Koka tomatsås
5

Överför de färdigstekta köttbullarna till en ren tallrik och hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök, rödlök och zucchini i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, vatten* [1/2 dl | 1dl], en nypa socker* och en generös klick smör*. Sjud i 4-5 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar och rör om tills uppvärma.

Servera
6

Lägg upp blomkålsris och köttbullar i tomatsås på tallrikarna. Strö över riven ost och basilikablad.