Köttbullar i tomatsås är en klassiker, här får ni en läcker variant med blomkål som tillbehör istället för spagetti. Tomatsåsen är fylld med nyttiga och goda grönsaker, zucchini, vitlök och rödlök. Krossade tomater med kryddor ger extra smak åt den fylliga tomatsåsen. Blomkål med krispiga pumpakärnor bliver fort en ny favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
4
Vitlöksflörter
1
Zucchini
4
Panamat
1
Krossade tomater, vitlök & lök
250
Blandfärs
2
Vitlöksklyfta
1
Pumpakärnor
1
Basilika
20
Finriven ost
½
Rödlök
Smör (steg 5)
2
Vetemjöl (steg 2)
Socker (steg 5)
1
Ägg (steg 2)
½
Vatten (steg 5)
Koka en kastrull med vatten*. Finhacka blomkål (inklusive stjälken). Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Rosta pumpafrön och en nypa salt* i 3-4 min, tills gyllenbruna och krispiga. Överför till en stor salladsskål.
Blanda blandfärs, Panamat, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar*. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen. Det blir ca 5 per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullar i 8-10 min. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Riv zucchini. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Medan köttbullarna steker, placera blomkålen i en sil i en skål, och häll över det kokande vattnet*. Låt den ligga i 2 min. Häll av vattnet och blanda blomkålen med pumpafrön, en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.
Överför de färdigstekta köttbullarna till en ren tallrik och hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök, rödlök och zucchini i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, vatten* [1/2 dl | 1dl], en nypa socker* och en generös klick smör*. Sjud i 4-5 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar och rör om tills uppvärma.
Lägg upp blomkålsris och köttbullar i tomatsås på tallrikarna. Strö över riven ost och basilikablad.