Honungs- och srirachaglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och srirachaglaserad kyckling

Honungs- och srirachaglaserad kyckling

med regnbågspommes och ranchsås

Kvällens välsmakande recept bjuder på både hetta och sötma i perfekt kombination! Vi rostar regnbågspommes i form av potatis, rödbeta och morot och bryner cajunkryddad kyckling, som vi sedan vänder i en smakrik honungs- och srirachaglaze. En enkel sallad med äpple och spenat och hemmagjord ranchdressing på majonnäs, gräddfil och vitlök fulländar middagsupplevelsen.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

20 g

Sriracha

25 g

Honung

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

2 st

Rödbeta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

300 g

Potatis

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Äpple

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2696 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett25 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater67.3 g
varav socker37.2 g
Protein40.2 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, morot och potatis (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, spenat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja precis innan servering.

Laga srirachasås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Tillsätt sriracha, honung, ketchup [1 msk | 2 msk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Vispa tills slätt och håll varmt tills servering.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt.

Stek i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Vänd kyckling i srirachasås precis innan servering.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, regnbågspommes och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med resterande glaze.

Servera med ranchsås.